Bio-D

Produsele Bio-D nu contin:

In majoritatea marcilor conventionale de detergenti, sapunuri, solutii de curatenie si cosmetice, se regasesc ingrediente nocive.
Bio-D este diferit. Noi nu le folosim niciodata.

PLASTIFIANTI CHIMICI

Folositi la sapunuri pentru a-i face mai moi si mai usor de turnat in matrite.

FORMALDEHIDA

Folosita in mod traditional pentru a conserva cadavrele, formaldehida este folosita pentru a prelungi durata de utilizare a multor produse conventionale!

GLICERINA

Daca nu se precizeaza in mod clar ca provine dintr-o sursa vegetala, glicerina va fi obtinuta din carcasele de animale moarte topite.

TALOAT DE SODIU

Compus din apa, soda caustica si grasimea topita de la animale moarte.

COLORANTI SINTETICI

Fac produsele finite mai atragatoare vizual.

PARFUMURI SINTETIC

Inlocuitori ieftini ai uleiurilor si esentelor naturale.

DIOXID DE TITAN

Un agent de colorare ce creste opacitatea produselor pentru a le face sa arate mai uniforme si mai deschise la culoare. Polueaza apele curgatoare.

BENZIZOTIAZOLINONA (BIT)

Utilizata in mod obisnuit in articolele menajere folosite zi de zi, de la produse de curatare pana la vopsele, datorita calitatilor sale conservante si biocide, s-a demonstrat ca BIT determina iritatii ale pielii si dermatita de contact alergica.

FTALATI

Folositi in mod obisnuit pentru stabilizarea parfumurilor sintetice.

FOSFATI

Folositi ca dedurizatori ai apei si pentru a imbunatati curatarea, acestia pot stimula cresterea excesiva a algelor in corpurile de apa receptoare. Adesea, aceste alge cresc in numar atat de mare incat apa este saracita in oxigen, omorand pestii si plantele. Aceasta stare se numeste eutrofizare si se intalneste in Lacul Erie, America de Nord. Lacul Erie este practic lipsit de orice viata marina.

E.D.T.A. (ACID ETILEN-DIAMIN-TETRA-ACETIC)

Acesta este folosit ca inlocuitor pentru fosfati, dar si adaugat la acestia. Este un agent de chelare ce atrage metale grele precum plumbul si mercurul, ambele fiind cunoscute pentru faptul ca au proprietati cancerigene. Aceste metale grele se pot intoarce in final inapoi in sursele de apa si sunt extrem de greu de inlaturat complet.

ENZIME

Enzimele sunt prezente in toate organismele vii. Acestea pot cauza si chiar cauzeaza iritatii grave ale pielii si crize de astm. In procesul de productie, enzimele pot fi modificate genetic si este cunoscut faptul ca ele cauzeaza hemoragii pulmonare.

INALBITORI OPTICI

Folositi in produsele pentru curatat rufe pentru a da o iluzie de “albire”, acestia se ataseaza de fibrele hainelor pentru a reflecta “lumina alba”. Hainele doar par sa fie mai curate. Inalbitorii optici sunt extrem de greu de biodegradat si pot cauza iritatii grave ale pielii. De asemenea, pot cauza mutatii microorganismelor din corpurile de apa receptoare.

UREE

Da, in unele produse veti gasi uree de la animale (derivata din urina). Rupe legaturile chimice din proteine si este ieftina si usor de procurat.

LANOLINA

Ceara secretata de animalele acoperite cu lana. Lanolina pentru produsele de curatare este adesea procurata de la oi de cea mai slaba calitate, adesea mai putin sanatoase decat cele de calitate alimentara sau medicala. Produsele care contin Lanolina nu sunt potrivite pentru vegetarieni sau pentru cei care lupta pentru protectia animalelor.

METILIZOTIAZOLINONA (MI) SI METILCLOROIZOTIAZOLINONA (MCI)

Conservantii MI si MCI sunt utilizati intr-o gama larga de sampoane, lotiuni hidratante si geluri de dus, precum si in produse de machiaj si servetele pentru bebelusi. Insa dermatologii avertizeaza despre faptul ca oamenii sunt expusi la doze mult mai mari decat erau inainte, determinand o crestere abrupta a alergiilor cunoscute ca dermatita de contact, in care pielea se inroseste si prezinta mancarimi, usturimi si basici.

SEU

O triglicerida animala derivata din grasimea bovinelor. Seul necesar pentru produsele de curatare se obtine de obicei de la animale crescute intensiv, acestea fiind cea mai ieftina sursa. Produse care contin Seu nu sunt potrivite pentru vegetarieni sau pentru cei care lupta pentru protectia animalelor.

TRICLOSAN

Este un ingredient pentru volum mare de productie, folosit ca agent antibacterian, intalnit adesea in sapunurile lichide antibacteriene pentru maini. Triclosan a fost inregistrat prima oara ca pesticid si este cunoscut pentru faptul ca este periculos pentru oameni, fiind toxic pentru fixat si in caz de inhalare, afectand functia musculara si putand chiar modifica reglarea hormonala.

OMG / OMS

Organismele modificate genetic sau sintetic sunt adaugate in prezent in produsele de curatare, inlocuind nevoia de utilizare a uleiului de palmier. Nu s-au realizat niciun fel de teste de siguranta independente care sa dovedeasca faptul ca aceste metode sunt sigure pentru oameni.

INALBITOR pe baza de CLOR

Acestea se gasesc in produsele conventionale de curatare a toaletelor, in dezinfectanti, in pudra de talc pentru bebelusi, in detergentii pudra si in detergentii de spalat vase. In faza de descompunere a acestor tipuri de inalbitori, se dezvolta substante toxice cancerigene, similare cu pesticidul interzis D.D.T.

ADITIVI DERIVATI DIN PETROL

Majoritatea produselor de curatare menajere conventionale contin aditivi si detergenti derivati din petrol. Adeseori acestia se descompun incomplet si contin impuritati toxice care sunt deosebit de iritante, produc reactii alergice si pot periclita plantele si viata animalelor.

0