ALĂPTAREA

ALĂPTAREA

1. Ce considerați necesar să întreprindă o viitoare mămică pentru a avea un start bun în alăptare?

Camelia Irimia: Pentru a avea un start bun în alăptare este necesar ca viitoarea mămică să țină cont de următoarele aspecte:
  • Să încerce să abordeze cât mai natural situația, să nu se încarce cu informații inutile care nu se potrivesc punct cu punct fiecărei mame.
  • Să înlăture factorii de stres și să conștientizeze că fiecare copil este unic în felul său la fel cum și sânii mamei diferă unul de celălalt.
  • Să inițieze cât mai repede după naștere alăptatul.
  • Să încerce să se hidrateze și să se alimenteze corespunzător chiar din primele ore după naștere.
  • În primele zile să abordeze poziții de alăptare cât mai naturale astfel încât atât ea cât și bebelușul său să nu fie cât mai liniștiți și relaxați în timpul alăptării.
  • Dacă există situații în care mamelonul nu se evidențiază corespunzător să achiziționeze pompa pentru formarea mamelonului de la Lansinoh, foarte practică, ușor se folosit și foarte utilă în astfel de situații.
  • După fiecare supt să-si badijoneze întreaga areolă mamară cu noul balsam care conține lanolină pură pentru a proteja mucoasa moamelonară care este foarte sensibilă.

2. Este nevoie de o pregătire prealabilă a sânului încă din timpul sarcinii?

Camelia Irimia: Le sfătuiesc pe viitoarele mămici să îngrijească sânii la fel cum își îngrijesc tot corpul.Nu este nevoie de aplicarea în plus a altor loțiuni sau creme de corp decat cea pe care o folosesc în mod normal.Ce pot totuși face după baie să folosească un prosop ușor mai abraziv pe zona mamelonară în vederea uneivevidențieri mecanice ușoare, dar fără a exagera.Trebuie menționat faptul că acest lucru cât și alte manevre mecanice de genul mulsului sau masajului asupra sânului nu favorizează apariția secreției în timpul sarcinii. Acest lucru este determinat de alți factori biologic.
Ce trebuie să mai cunoască femeile este faptul că secreția lactată poate apărea și în cursul sarcinii dar nu este neapărat obligatoriu să se întâmple acest lucru, cu siguranță aceasta se va declanșa în momentul în care bebelușul va fi pus la sân pentru prima dată în cadrul primei ore de după naștere care chiar poate fi o oră magică cu un impact esențial asupra bebelușului.

3. De ce ar trebuii să țină cont proaspăta mămică pentru a nu avea dificultăți în alăptare?

Camelia Irimia: Pentru a nu întâmpina dificultăți în alăptare, proaspăta mămica ar trebuii să țină cont de:
  • Sfaturi venite doar de la profesioniști pliate direct pe nevoile sale și ale bebelușului.
  • Să-și păstreze calmul și să fie încrezătoare în forțele sale și în bebelușul său.
  • Să fie fie atentă la nevoile bebelușului său, acesta este singurul care o să îi arate calea cea mai corectă.
  • Să-și pregătească corect sânii în perioada de angorjare.
  • Să folosească dispozitivele alternative alăptării doar daca este imperios necesar.
05.01.2021

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!