CONFORTUL ȘI IGIENA INTIMĂ A FEMEII ÎN SARCINĂ ȘI DUPĂ NAȘTERE

CONFORTUL ȘI IGIENA INTIMĂ A FEMEII ÎN SARCINĂ ȘI DUPĂ NAȘTERE
Note ale moașei senior Camelia Irimia, despre igiena intimă a femeii înainte și după naștere.


Sănătatea intimă a femeii este importantă în toate perioadele vieții, înainte de sarcină, în timpul sarcinii și după naștere.

Confortul zonei intime poate fi asigurat prin folosirea unor produse pe bază de extracte naturale care asigura protecția și calmarea zonei.


Pentru igiena generală, efectuarea toaletei intime cu ajutorul dușurilor vaginale: calmeaza pruritul, iritațiile și usturimea, restabilește PH-ul vaginal și stopează dezvoltarea bacteriilor nesănătoase aflate la nivelul zonei.


Pentru flora vaginală sănătoasă și hidratare vaginală

Datorită schimbărilor hormonale cauzate de sarcină și alaptare, mucoasa vaginală se subțiază provocând: uscăciunea, dispareunia, senzații de usturime și arsură. Pentru îndepărtarea acestor aspecte care creează un mare disconfort mamei, recomand:
  • folosirea de gel vaginal care conține acid hialuronic, extracte de plante naturale (aloe și galbenele), aplicat zilnic după efectuarea igienei locale;
  • hidratarea corespunzătoare prin ingestia de lichide (apă 2-3l/zi);
  • în cazul de dispareunie, prelungirea preludiului și folosirea unor poziții sexuale diferite.


Pentru boala hemoroidală, fisuri anale și leziuni la nivelul mucoasei anale

Pe lângă schimbările la nivelul mucoasei vaginale, în sarcină pot să apară hemoroizii, iar datorită constipației pot apărea fisuri și leziuni anale.
Pentru tratarea acestora se recomandă aplicarea de cremă rectală, cu rol în ameliorarea durerii, usturimii și senzației neplăcute de la nivelul zonei, cu rol în cicatrizarea leziunilor și reducerea în dimensiune a hemoroizilor.


Pentru retonifierea musculaturii perineale după naștere

  • efectuarea de exerciții kegel;
  • folosirea dispozitivelor de retonifiere la indicația medicului ginecolog;
  • efectuarea unor proceduri revoluționare, de estetică ginecologică, efectuate de către medicul ginecolog; aceste proceduri minim invazive sunt bazate pe tehnici moderne care vin în sprijinul sănătății intime a femeii și sporirea confortului în zona organelor genitale.
25.05.2021  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!