Cum alegi jucăriile potrivite pentru bebe – recomandări de care să ții cont

Cum alegi jucăriile potrivite pentru bebe – recomandări de care să ții cont
Un nou născut își petrece cea mai mare parte din timp explorând lumea care îl înconjoară. Pentru el, orice este o noutate care îi va capta atenția și va contribui la acumularea de informații. De aceea, alegerea jucăriilor pentru un bebeluș este diferită față de situația în care copilul este deja format și și-a dezvoltat o rutină în joacă. Fie că achiziționezi jucării pentru copilul tău sau vrei să faci o alegere bună pentru un cadou, alege întotdeauna jucăriile potrivite vârstei.

În general prin bebeluși se înțelege copii până la vârsta de 24 de luni. În fiecare etapă, cel mic va fi atras de altceva, iar experiența lui va fi tot mai avansată pe măsura trecerii timpului. Orice copil se bucură de o jucărie nouă, însă nu orice jucărie le aduce și împlinirea nevoilor de dezvoltare, iar aici intervine rolul părinților. Informarea din surse credibile și alegerea unor branduri specializate pe producția de jucării special destinate pe grupe de vârstă favorizează luarea unor decizii bune.

Jucării potrivite pentru nou născuți

Nou-născuții nu au nevoie de prea multe jucării, fiind prea ocupați să se adapteze la lumea din jur. Sugarii sunt fascinați de orice înseamnă mișcare, sunete și imagini simple alb-negru. Este etapa în care își descoperă propriile corpuri, lucrează la coordonarea ochi-mână, vor să atingă orice și să apuce. Jucăriile potrivite vârstei pentru copiii nou născuți includ: carusele, zornăitoare și în general orice pot începe să prindă, să gliseze, să tragă, să dea cu piciorul, să strângă sau să scuture. Astfel de jucării contribuie la dezvoltarea senzorială și aduc și alte beneficii. Învățarea prin joacă este o metodă folosită în psihologia și educația copilului pentru a-l ajuta să descopere lucruri noi și să devină mai conștient de mediul care-l înconjoară, fiind una dintre puținele activități care stimulează dezvoltarea copilului în toate aspectele ei. Joaca dezvoltă un nou nivel de înțelegere la copil și răspunde nevoilor individuale ale micuțului, conturează principalele abilități în dezvoltare și îi satisface nevoia de explorare și de cercetare a lumii înconjurătoare.

Jucării potrivite pentru 6 – 12 luni

Bebelușii mai mari pot ține jucării mici în mână. Este etapa în care copiii învață despre cauză și efect și vor repeta activități de mai multe ori pentru a le stăpâni. De asemenea, le place să transfere jucăriile dintr-o mână în alta și din mână în cutii. Multe dintre aceste jucării pentru cei mici vor fi utilizate în moduri noi de bebelușii mai mari, mai târziu. Jucăriile de baie sunt acum descoperite de cei mici mai ales că pot sta singuri în șezut și băița devine o adevărată distracție. Acest tip de jucării încurajează copilul să încerce cât mai multe senzații noi pentru a se bucura de magia apei.

Jucării potrivite pentru 12 – 24 luni

Copiii mici încep în această etapă o altă formă de joacă, prin imitarea unor comportamente pe care le văd la adulți. Acesta este momentul pentru a introduce în rutina lor de joacă, jucării care seamănă mai mult cu obiecte reale. Jocurile ce pun în mișcare roți și diverse piese sunt preferate de copiii din această categorie de vârstă, iar jucăriile muzicale pot fi o bună modalitate de a contribui la dezvoltarea lor armonioasă. În fapt, muzica poate face minuni - de la dezvoltarea creierului, la insuflarea perseverenței și răbdării, este esențială în viața copilului. Muzica este și un stimulent pentru intelect, creativitate și imaginație, dar are și alte beneficii:
- educă stima de sine
- e o limbă universală
- relaxează
- dezvoltă funcțiile motorii
- stabilizează emoțiile

Ideea Yookidoo a apărut cu mulți ani în urmă, atunci când designerii unui studio de creație acreditat în lansarea jucăriilor au creat un nou concept care să contribuie substanțial la dezvoltarea motricității bebelușilor și a dezvoltării lor senzoriale, în fiecare etapă de vârstă. Jucăriile noastre sunt destinate distracției, explorării și descoperirii. Dorința creatorilor a fost de a-i implica pe copii, indiferent de vârstă și de etapă, pentru ca aceștia să dezvolte noi abilități. Brandul Yookidoo este disponibil în România prin intermediul companiei Next Step Investments S.R.L.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!