MUZICA ȘI BENEFICIILE EI ÎN TIMPUL TRAVALIULUI

MUZICA ȘI BENEFICIILE EI ÎN TIMPUL TRAVALIULUI
Moașa senior Camelia Irimia, despre cum ajută muzica în timpul travaliului.

Este cunoscut faptul că muzica poate ajuta în toate situațiile și în timpul tuturor acțiunilor pe care le întreprinde o ființă umană în orice situație s-ar afla. În timpul travaliului este cunoscut faptul că muzica poate să facă diferența, cu condiția ca viitoarea mămică să se fi pregătit înainte de naștere, cât mai bine pentru ca efectele muzicii să dea rezultate.

De ce este nevoie să ne pregătim pentru naștere?
  • pentru a cunoaște și conștientiza mai bine actul nașterii.
  • În vederea cunoașterii mecanismelor nașterii și a beneficiilor unei nașteri pe cale naturală;
  • să cunoască ce metode alternative pot fi folosite în vederea obținerii confortului și a relaxării atat de mult dorite de către femeie în timpul nașterii.

De ce este benefică muzica?
Pentru că poate să diminueze din atenția pe care parturienta (femeia aflată în travaliu) o acordă senzației neplăcute pe care o resimte în timpul contracțiilor.
  • cu ajutorul muzicii poate să-și relaxeze mintea, dacă s-a pregătit anterior;
  • pe muzică poate efectua diferite mișcări care pot să ajute la coborârea fătului în canalul de naștere;
  • tot pe muzică bebelușul poate să facă cunoștință prima data cu mama lui după ce a părăsit uterul; adaptarea lui lină la viața extrauterină aduce beneficii remarcabile.
De aceea în cadrul conceptului de naștere se folosește foarte des muzica, atat în ședințele de pregătire antenatală, cât și în timpul travaliului și al nașterii.

Ce fel de muzica poate fi folosită în travaliu și la naștere?
Există muzică specială pentru travaliu și naștere, dar putem folosi muzica de meditație, muzica de relaxare sau orice tip de muzică care ne poate aduce o stare de confort și relaxare. Gravida poate să își pregătească înainte o listă de melodii în funcție de dinamica travaliului sau poate folosi aceeași melodie până la naștere și după ea.
Ca moașă am fost plăcut impresionată când în timpul travaliului gravida și partenerul acesteia au început să danseze pe valsul pe care au dansat și la nunta, făcând astfel travaliu unul atât de plăcut pentru ei, dar și pentru mine, care eram acolo să îi ghidez.
De regulă muzica se asociază cu lumină difuză, apă, aromoterapie și, nu în ultimul rând, cu prezența partenerului, fără de care nașterea nu ar mai fi atât de frumoasă.
07.09.2021

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!