PRIMA VACANȚĂ CU BEBELUȘUL

PRIMA VACANȚĂ CU BEBELUȘUL
Moașa senior Camelia Irimia ne vorbește, în această săptămână, despre cum este sau cum ar trebui să fie prima vacanță cu bebelușul.

Am primit foarte multe întrebări de la proaspeții părinți cu privire la prima vacanță cu bebelușul, dacă este indicat să plece cu un sugar (bebeluș trecut de 1 lună), dacă acesta poate zbura și lista întrebărilor este lungă.
O să încerc în cele ce urmează să fac un mic ghid de călătorie al părinților cu bebeluși sub 1 an.


Cum alegem destinația?

Destinația se va alege în funcție de dorințele familiei, dar și de distanțe și mijloacele de transport folosite pentru a vă deplasa. Astfel: pentru destinațiile îndepărtate recomandat ar fi avionul; pentru destinațiile mai puțin îndepărtate să aleagă mașina personală, dar să respecte măsurile de securitate și siguranță în ceea ce privește transportul bebelușului. Locația va fi una care are toate dotările necesare nevoilor bebelușului și care respectă programul de odihnă.

Atenție la scoici, landouri, scaune de mașină, acestea trebuie să prezinte dispozitive de fixare cu Isofix. În cazul în care se utilizează scoica, copilul nu va putea fi transportat mai mult de 2h în această poziție. Este recomandat ca la 2h copilul să fie scos timp de 30 minute din scoică. Dacă călătoresc cu avionul să folosească cărucioare ușor de manipulat și depozitat în avion. Dispozitivele de purtat sunt foarte indicate în călătorii mai ales pentru bebelușii alăptați la sân dar nu numai.


Ce trebuie sa conțină bagajul bebelușului?

Nu exagerați cu hăinuțele și jucăriile. Puneți în bagaj doar lucruri de strictă necesitate bebelușului, îmbrăcăminte practică și ușoară. Nu trebuie să lipsească pălăria de plajă, costumele speciale pentru expunerea la soare, jucăriile preferate și prosoapele de baie.


Cum și cât este indicat să expunem bebelușul la soare?

Indicat ar fi ca în intervalul 8-10 și 17-19 să ieșim cu bebelușul pe plajă, dar dacă există posibilitate și disponibilitate este recomandat să ieșiți și la primele ore ale dimineții, 6-8, pentru aerosolii foarte benefici în prevenirea afecțiunilor respiratorii.


Este indicat ca bebelușul să între în apă?

La mare este foarte bine ca acesta să fie lăsat în apă sa se joace în intervalele orare mai sus menționate, indiferent de temperatura apei; nu poate să i se întâmple nimic. În piscine și bazine trebuie însă să fim precauți și să ne asiguram că apă este tratată strict pentru copii și nu conține substanțe care să dăuneze pielii sau sănătății copilului.


Alimentația și hidratarea corespunzătoare 

Bebelușul, dacă este alăptat exclusiv, mama se va asigura că acesta suge corespunzător la sân pentru a preveni deshidratarea, cunoscut fiind faptul că de la căldură, schimbarea de mediu și climă, acesta poate să-și schimbe orarul și ritmul suptului.

Dacă este un copil diversificat dar și alăptat, să i se asigure suplimentar lichide, dacă este nevoie, și să i se suplimenteze gustările din fructe. Mama care alăptează să se asigure că este destul de hidratată și, dacă este cazul, să suplimenteze cantitatea de lichide.


Câteva precauții:

  • nu expuneți copilul la soare în intervalul 12-17;
  • nu îi oferiți alimente nesigure;
  • discutați înainte cu medicul pediatru să vă recomande câteva produse de minimă urgență pe care le puteți lua în bagaj;
  • nu schimbați programul copilului chiar dacă sunteți în vacanță.
Dacă respectați recomandările și nu faceți excese de soare, alimente și aglomerații, vacanța o să fie una de succes.

Vacanță plăcută alături de bebelușii voștri!
17.08.2021  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!