ROLUL PARTENERULUI ÎN PERIOADA PRE ȘI POSTNATALĂ

ROLUL PARTENERULUI ÎN PERIOADA PRE ȘI POSTNATALĂ
În această săptămână, moașa senior Camelia Irimia ne vorbește despre rolul partenerului în perioada pre și postnatală.

Pregătirea pentru naștere este extrem de importantă pentru ambii părinți, de aceea susținerea corectă a mămicii de către partener în timpul sarcinii, suportul în timpul travaliului, cât și sprijinul real în perioada postnatală, aduce multiple beneficii de ordin psihologic și emoțional.
Partenerul:
  • pote să fie un real sprijin în perioada primului trimestru, dând dovadă de răbdare și calm, încurajând și sprijinind viitoarea mămică să treacă mai ușor prin transformările fizice și emoționale cauzate de sarcină;
  • este de un real ajutor în timpul travaliului, fiind un suport fizic cât și psihic, susținând-o să respire și ajutând-o în poziționarea corectă și chiar în aplicarea unor tehnici de confort și relaxare care fac travaliul mult mai confortabil.
În timpul nașterii este foarte importantă prezența partenerului pentru a lua parte la nașterea bebelușului, moment inegalabil atunci când este trăit de ambii părinți. Imediat după naștere se încurajează ,,skin to skin" și cu tatăl, tocmai pentru a iniția și rolul acestuia încă din primele minute de viață.
După naștere o susține pe proaspăta mămică pentru a traversa fără prea mare stres perioada imediată nașterii, destul de delicată:
  • în cazul alăptării exclusive la sân, este un ajutor de nădejde mai ales pe timpul nopții;
  • completează gesturile care țin de îngrijirea bebelușului, fiind de un real ajutor pentru prevenirea epuizării mamei;
  • alternarea perioadelor de veghe între părinți este un lucru care îl responsabilizează pe proaspătul tătic, astfel încât să nu se simtă dat la o parte și inutil.
La rândul ei, proaspăta mamă nu trebuie să neglijeze nevoile la fel de proaspătului tatic, încercând să îi arate afecțiune și disponibilitate în limita timpului pe care aceștia reușesc să-l petreacă împreună, încercând să se detașeze de presiunea momentului, astfel încât această perioadă să fie una de vis.
18.05.2021  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!