TEHNICI DE CONFORT ȘI RELAXARE PENTRU O NAȘTERE ÎMPLINITOARE

TEHNICI DE CONFORT ȘI RELAXARE PENTRU O NAȘTERE ÎMPLINITOARE
În această săptămână, moașa senior Camelia Irimia ne vorbește despre tehnici folosite pentru relaxarea viitoarei mămici, în vederea pregătirii nașterii.

Nașterea este cel mai important moment din viața unei femei. Modul în care aceasta se pregătește pentru nașterea puiului ei poate să îi ușureze travaliul și expulzia.
Exercițiile de baby spinning sunt metodele mai puțin cunoscute de pregătire fizică, iar acestea au următoarele beneficii:
  • pot ușura atât disconfortul la nivelul bazinului osos și a musculaturii pelviene care se intensifică în ultimul trimestru de sarcină
  • sunt folosite pentru a schimba prezentația fătului atunci când aceasta nu este corespunzătoare pentru o naștere pe cale naturală
  • aduc beneficii însemnate când sunt aplicate atât în timpul travaliului cât și în expulzie, prin poziționarea parturientei astfel încât craniul fetal să fie poziționat corespunzător la strâmtoarea superioară a bazinului atunci când acest este poziționat asinclitic (necorespunzător) la strâmtoarea superioară a bazinului.
Prin aplicarea metodelor de relaxare a articulațiilor oaselor bazinului de către însuși partenerul ei, viitoarea mămică poate să beneficieze de confort și relaxare. Pentru acest lucru, este nevoie ca partenerul să parcurgă o ședință de pregătire cu moașa în vederea însușirii corecte a cunoștințelor astfel încât efectul să fie cel așteptat.

De ce avem nevoie pentru a putea efectua corect aceste tehnici?
  • Minge pentru gimnastică
  • Saltea
  • Eșarfă (ribozo)
  • Încredere și deschidere

Care este momentul propice pentru a începe efectuarea acestor tehnici?
Exercițiile pot să fie efectuate începând cu săptămâma 34 de sarcină, în cazul sarcinilor fără patologie, când este vorba de exerciții de relaxare. În cazul pozițiilor din timpul travaliului și a nașterii, acestea pot fi folosite sub îndrumarea moașei și a medicului care asistă nașterea, mai ales în cazul în care craniul fetal nu are o poziție eutocică în raport cu strâmtoarea superioară a bazinului și este nevoie de un ghidaj profesionist pentru ca nașterea să se termine pe cale naturală.
11.02.2021  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!