Dezvoltarea senzorială a celui mic

Dezvoltarea senzorială a celui mic
Alături de dezvoltarea fizică sau intelectuală, stimularea și dezvoltarea senzorială au un rol esențial, mai ales în primii ani de viață ai copilului. Copiii acumulează informații despre mediul înconjurător folosind cele cinci simțuri de bază: văzul, auzul, pipăitul, gustul și mirosul. Stimularea simțurilor stă la baza cunoașterii și se referă la includerea a cât mai multe activități menite să le stimuleze unul sau mai multe dintre cele cinci simțuri. Alegerile făcute de părinți au o importanță majoră, iar jocurile și jucăriile senzoriale reprezintă cele mai eficiente metode prin care copilul poate fi stimulat și prin care poate acumula informații despre ceea ce îl înconjoară.

Joaca senzorială și dezvoltarea creierului

Atunci când explorează lumea din jurul lor, bebelușii învață și se dezvoltă. Acestea este unul dintre motivele pentru care bebelușilor le place să atingă totul în jurul lor și să bage în guriță. Este modul lor de a acumula informații despre texturi, mirosuri, gusturi, culori și este o etapă esențială pentru dezvoltarea lor cognitivă. În acest context, joaca senzorială este baza pentru activitățile intelectuale mai complexe, pe care le va face în viitor, precum scrisul, cititul sau rezolvarea problemelor de matematică.
Stimularea simțurilor are capacitatea de a determina dezvoltarea unor abilități viitoare tocmai prin expunerea copilului la un mediu variat care îl ajută să facă anumite conexiuni mai ușor. Spre exemplu, înclinația către cifre și matematică se dezvoltă în primele luni de viață, atunci când bebelușul este capabil să recunoască anumite figuri geometrice. Iată de ce ar trebui să dăm atenție jucăriilor pe care le cumpărăm, chiar dacă vorbim despre cele destinate nou născuților.
În afară de activitățile care au rolul de a-i dezvolta abilitățile motrice, coordonarea ochilor, a mâinilor sau dezvoltarea memoriei - este important să creăm un întreg mediu senzorial care să contribuie la dezvoltarea creierului. E vorba despre un ansamblu de activități care trebuie să facă parte din rutina zilnică, care să cuprindă elemente diverse, de la mirosuri, la atingere și până la cântecele, totul trebuie să îi stimuleze simțurile. Chiar și masajul este o bună modalitate de a face acest lucru.

Alte beneficii ale jucăriilor senzoriale

Orice părinte trebuie să înțeleagă importanța și beneficiile aduse de jocurile de stimulare senzorială în dezvoltarea copilului său. Pe lângă facilitarea dezvoltării unor abilități intelectuale mai târziu, jocurile aduc avantajul că învățarea și acumularea de informații noi se face într-un mod plăcut și ușor, prin relaxare. Stimularea senzorială are un rol extrem de important în dezvoltarea copilului și de aceea necesită implicare și răbdare din partea părinților.
Învățarea prin joacă este o metodă folosită în psihologia și educația copilului pentru a-l ajuta să descopere lucruri noi și să devină conștient de mediul care-l înconjoară, fiind una dintre puținele activități care stimulează dezvoltarea copilului în toate aspectele ei.
Jocul dezvoltă un nou nivel de înțelegere la copil. Vorbește pe limba lui și facilitează asimilarea unor informații mai complicate. În plus, răspunde nevoilor individuale ale micuțului, conturează principalele abilități în dezvoltare și îi satisface nevoia de explorare și de cercetare a lumii înconjurătoare.

Jucăriile senzoriale de la Yookidoo

Potrivite pentru copii și bebeluși, jucăriile de la Yookidoo sunt gândite și concepute astfel încât să îl distreze și amuze pe cel mic, în timp ce învață ceva nou. Pentru că cel mai bine acumulează informații jucându-se, produsele ajută la dezvoltarea motrică și cognitivă a celui mic pentru că îl determină să descopere lumea care îl înconjoară într-un mod pe înțelesul lui.
Brandul Yookidoo a apărut de la ideea de a crea un nou concept care să contribuie substanțial la dezvoltarea motricității bebelușilor. Astfel, designerii au creat o nouă categorie de produse care a schimbat piața pentru totdeauna. Jucăriile noastre implică exerciții fizice speciale care contribuie la distracție, explorare și descoperire. Copiii, indiferent de vârstă și de etapă, sunt implicați și provocați prin joacă pentru a-și dezvolta noi abilități.
Fiecare dintre produsele Yookidoo sunt create având ca focus principal siguranța celui mic și durabilitatea. Jucăriile îți vor fascina copilul, în fiecare etapă de creștere și dezvoltare, dar ținem cont și de nevoile părinților. Aspecte cum ar fi siguranța, depozitarea, reperele, jocul independent și petrecerea timpului alături de copil nu sunt lăsate mai prejos. Brandul Yookidoo este disponibil în România prin intermediul companiei Next Step Investments S.R.L
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!