PLACENTA ȘI LACTAȚIA

PLACENTA ȘI LACTAȚIA
Săptămâna aceasta, moașa senior Camelia Irimia ne vorbește despre relația dintre placentă și lactație.

Placenta reprezintă componenta cea mai importantă în sarcină, cu rol de protecție și nutriție pentru făt. Ea protejează fătul de stimuli mecanici externi, este o barieră împotriva microbilor. Cu ajutorul placentei au loc schimburile de gaze (oxigen) și substanțe nutritive dintre mamă și făt.
Se știe ca odată cu delivrența placente în mod natural se declanșează lactația fără niciun fel de stimulare medicamentoasă. Delivrența reprezintă eliminarea placentei. Modul dar și  momentul au un rol important în alăptare. Odata cu  delivrența (eliminarea) se declanșează secreția de colostru cu proprietăți magice, foarte important pentru bebeluș.

Inițierea alăptării în prima oră de la naștere este foarte importantă atât pentru bebeluș, cât și pentru sănătatea fizică și psihică a proaspetei mame. Când eliminarea placentei are loc în mod artificial prin dezlipire manuală sau cu ajutorul dirijării medicamentoase, secreția lactată se instalează tardiv, ceea ce face ca inițierea alăptării să lipsească, cauza fiind efectele de inhibare a secreției lactate cauzate de substanțele medicamentoase administrate în cazurile  mai sus menționate.
23.03.2021  

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!